ontwerp ruim

“Waar niets is, is alles mogelijk”

 

Een groot hart voor grafisch ontwerpen; een sterke visie op ontwerp processen en relaties met klanten; een enorme aantrekkingskracht van de wereld in al zijn verschillende verschijningsvormen; belangstelling en interesse voor nieuwe en ongebruikelijke zaken...

Deze krachten komen samen na jarenlange praktijkervaring en vormen in 2008 een energiek en inspirerend fundament om mijn eigen ontwerp studio op te bouwen.

Overtuigd van het feit dat opdrachten open en ruimdenkend benaderd moeten worden om tot effectieve ontwerp oplossingen te komen, werd de studio gedoopt met de naam Ontwerp Ruim.

De naam Ontwerp Ruim heeft betrekking op ontwerpen in de ruimste zin van het woord. Ontwerpen is een abstract werkwoord voor het mogelijk maken van een verandering. Omdat goed ontwerp een resultaat is van goed onderzoek, is elke opdracht een ontdekkingstocht waarin ruimte wordt gecreëerd voor ideeën waarop ingespeeld kan worden.

Via de weg van strategische analysen zullen verassend oorspronkelijke concepten 'boven komen drijven’, die ruimschoots voorzien kunnen worden met grafisch ontwerp.

Ruim staat metafoor voor ‘de ruimte waarin de lading geladen en gestuwd wordt’. En dat gaat niet zonder nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Mede door goed aan te voelen wat er (mentaal) speelt of ontbreekt bij personen, bedrijven en welke bewegingen er gaande zijn in samenleving en economie wordt een concept een afspiegeling daarvan. De visie van de klant staat in het hele proces voorop. Van conceptontwikkeling tot het eindproduct. De klant moet zichzelf herkennen in het uiteindelijke product. Samen verkennen we ‘het ruim’ om te ontdekken wat de opdracht nodig heeft en daarnaar te handelen.

Waar niets is, is alles mogelijk.ontwerp

in elke dimensie

 

De stijl van Ontwerp Ruim is effectief, communicatief en helder met een specialisatie in en bijzondere passie voor typografie. De ontwerpen zijn toepasbaar in elke dimensie; dat houd in dat Ontwerp Ruim concepten ontwikkelt die vanaf het begin worden gestroomlijnd en er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met alle toepassingen in de toekomst. De huisstijl wordt de stijl van het huis, zo kunnen interieur en exterieur van (bedrijfs-) gebouwen samen een geheel vormen vanuit een ontworpen huisstijl.  

Kwaliteit in combinatie met flexibiliteit.

Doeltreffende Communicatie

 

Als ontwerper moet je de dingen ruim zien en over ruime middelen beschikken. Ontwerp Ruim is als grafisch ontwerp bureau een specialist in uitzonderlijke visuele communicatie. Communicatie kan alleen doeltreffend zijn als de boodschap wordt ontvangen en begrepen. Voor iedere opdrachtgever geldt dat bepaalde (communicatie-)strategiën effectiever zijn dan de andere, en soms is er meer nodig dan grafisch ontwerp.

In opdracht van de Julianaschool Arnhem ontwikkelde Ontwerp Ruim een totaalconcept voor een vernieuwde informatiebrochure. Het concept verbind een diepere betekenis aan het historische koninklijke logo, en vormt het uitgangspunt voor communicatie in de brochure.

Ontwerp Ruim verzorgde de uitvoering van het redactionele gedeelte van de brochure en wist samen met een externe redacteur een heldere gids te ontwikkelen in een beeld-en schrijftaal passend bij deze moderne tijd van onderwijs.

De juiste talenten op de juiste plek.

Personagrata

'Een zeer gezien persoon'

Als persoon gaat er een enorme aantrekkingskracht uit naar mensen en de wereld in al zijn verschillende aspecten.

Elke opdrachtgever heeft een eigen manier van kijken naar de wereld om zich heen, en de wijze waarop hij of zij zich daarin profileert. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, en zijn eigen decor.

De gerenomeerde hamburgerzaak SUGAR HILL, gevestigd in Arnhems Modekwartier, is puur & rauw
Het nieuwe klantontmoetingsconcept van RABOBANK ‘S-hertogenbosch is een thuis voor vragen en vertrekpunt van ideeën. Het landelijk bekende workshop atelier XIEXIE is inspirerend & creatief. Arnhems oudste café ORANJE KOFFIEHUIS is heroïsch & verbindend.

Smaken verschillen, en verschillen moeten er zijn. Om de behoefte van de opdrachtgever nog beter te kunnen doorgronden verdiept en ontwikkelt Ontwerp Ruim zich continue op het gebied van psychologie. Gecombineerd met de ervaringen, vaardigheden en kwaliteiten van Ontwerp Ruim ontstaat er een unieke balans in het ontwerp proces én de relatie met haar opdrachtgevers.

U wordt zeer graag gezien.

Karen Mijnhart

~  Personal Profile ~


- Geniet ervan om tijd met anderen door te brengen en anderen een goed gevoel te geven.

- Goede Luisteraar. Kan anderen helpen hun doel te bereiken.

- Geeft en krijgt vertrouwen.

- Heeft respect voor de behoefte van de ander.

- Innovatieve en stimulerende Raadgever.

- Vermogen om mogelijkheden en alternatieven te zien.

- Ondersteunend.

- Versterkend.

- Identiteits Specialist.

- Zal alles ten minste één keer proberen.